Beech and wine veal medallions with millet

Flowers and Wild plants Meat

Alergeny (šedě nepřítomné)

Cow milk Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Bukové listy omyjeme a necháme oschnout. Maso osolíme a okořeníme lehce skořicí. Každý medailonek zabalíme do bukových listů a skládáme vedle sebe do menšího pekáčku. Navrch položíme kousek másla. Podlijeme vínem a dáme péci přiklopené na 180 st. zhruba na 45 min. podle potřeby kdyžtak přilijeme vývar. zatím připravíme přílohu. Jáhly třikrát propláchneme vroucí vodou. Pak dáme do kastrolu, Zalijeme horkou vodou a vaříme cca 20 minut do změknutí. Pokud se voda vyvaří, trochu jí přilijeme. Do vařených jáhel vmícháme máslo, med, utřený česnek a podle chuti osolíme. Na bukových listech se s oblibou peklo maso v době Rudolfa II.