Nut Bread Couronne aux Noix

Bread and Pastry

Alergeny (šedě nepřítomné)

Gluten Walnuts Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Cow milk Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs

Smícháme mouku, droždí, cukr a sůl. Pak přilijeme vodu a vypracujeme pružné nelepivé těsto. Necháme vykynout v chladné místnosti, trvá to cca 3 hodiny. Můžeme nechat kynout i přes noc v lednici. Vykynuté těsto rozválíme na plát. Třetinu plátu posypeme ořechy a od této strany srolujeme jako roládu. Přeneseme na plech pokrytý pečicím papírem a ohneme do půlkruhu. Ostrým nožem uděláme několik křížových zářezů do povrchu. Potom poprášíme moukou a necháme 15 minut nakynout na plechu. Troubu předehřejeme nejvíc, jak to jde (u mé je to 250 stupňů), do rozpálené trouby vložíme chléb a pečeme 15 minut, pak ztlumíme na 220 st. a dopečeme do zezzlátnutí, asi 20 minut. Hotový chléb má tvar koruny, resp. poloviny koruny (demi-couronne).


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.supertoinette.com/recette/351/pain_noix_to_de.html