Nocciole - hazelnut cream

Spreads Sweet

Alergeny (šedě nepřítomné)

Other nuts Cow milk Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Předehřejme troubu na 200 st. Vylouskané lískové oříšky nasypeme do pekáčku a dáme do trouby cca na 10 minut. pak je vyndáme, nasypeme do utěrky a horké promneme - tím se z nich sloupe hnědá slupka. Rozdrtíme je co nejjemněji, čím jemnější, tím bude výsledný krém lepší. Přilijeme k nim mléko a ještě s mlékem promixujeme do hladka. Vmícháme špetku soli a cukr (pokud místo hořké čokolády použijeme mléčnou, tak cukr vynecháme). Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Smícháme s lískooříškovou pastou a dřevěnou vařečkou vymícháváme asi 5 minut do hladkého krému. Nakonec do něj zamícháme olej - krém se stane lesklým a hladkým. Můžeme mazat na pečivo, palačinky, používat do krémů a zmrzlin...


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.piacerediconoscerti.it/2011/03/non-compro-piu-confezionato-crema-di-nocciole/