Pumpkin gnocchi

Vegetables, Eggs, Mushrooms

Alergeny (šedě nepřítomné)

Cow milk Gluten Eggs Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Walnuts

Očištěnou dýni (hokkaido není třeba loupat, ostatní musejí být i oloupané) nakrájíme na kostky, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Měkkou dýni slijeme. Můžeme také dýni nakrájet na měsíčky a upéci ji v troubě. Měkkou dýni hladce rozšťoucháme nebo rozmixujeme. Parmazán nastrouháme. Dýni smícháme s moukou, parmazánem, vejcem, strouhneme muškát a trošku osolíme (parmazán je slaný). Vypracujeme těsto. Na pomoučeném prkénku válíme do 2 cm silného válečku a krájíme na 3 cm kousky. Ideální je použít tvořítko na gnocchi. Nočky zavaříme do vroucí osolené vody. Když vyplavou, tak je vaříme ještě 6 - 7 minut. Vařené rovnou promícháme buď s máslem nebo olejem (a pak jíme posypané parmazánem), nebo si během vaření připravíme šalvějové máslo (v másle osmahneme šalvějové lístky do křupava . viz rp. 36), nebo k nokům použijeme libovolnou omáčku, např. rajčatovou či hříbkovou.