Lattice pork lard crisps tart

Bread and Pastry Sweet

Alergeny (šedě nepřítomné)

Chickpea Peanuts Celery Citrus Mustard Other nuts Cow milk Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Škvarky necháme alespoň hodinu předem při pokojové teplotě zteplat. Potom je jemně umeleme nebo rozmixujeme. Mouky smícháme s cukrem a solí, přidáme je ke škvarkové hmotě a vypracujeme drobenku. Přilijeme vodu a prohněteme do hladkého těsta. 2/3 těsta rozválíme a buď vyložíme koláčovou formu, nebo položíme na plech (na plechu je potřeba vytvarovat lehce zvýšené okraje, aby džem nevytekl). Potřeme džemem nebo povidly. Ze zbylého těsta válíme tenké válečky a skládáme mřížku. Pečeme při 160 st. asi 25 - 30 minut.