Roasted fennel with honey-mustard dressing

Finger food Vegetables, Eggs, Mushrooms

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Mustard Peanuts Celery Chickpea Other nuts Cow milk Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Očištěný fenykl nakrájíme na klínky, seřízneme opatrně košťál tak, aby se vrstvy nerozpadly. Naskládáme do pekáčku, posolíme, popepříme, zakapeme olivovým olejem a dáme péci na 190 st. asi na 40 minut, až fenykl zezlátne. Zatím připravím dresink. Do vysoké úzké nádoby dáme polentu, med, citronovou šťávu a hořčici. Převrstvíme olejem. Tyčový mixér pustíme na nejvyšší obrátky a pomalu shora projedeme přes olej až na dno, podle potřeby pomalu pohybujeme mixérem nahoru a dolů, až vznikne hladká emulze. Teplý fenykl jíme pokapaný dresinkem.