Almond Florentines

Bread and Pastry Sweet Christmas and Feasts

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Almonds Peanuts Celery Chickpea Mustard Other nuts Cow milk Gluten Lupine Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Plech pokryjeme pečicím papírem. Kandované ovoce posekáme na kousky. Vločky (pokud již nemáme umleté) jemně semeleme nebo rozmixujeme v sekáčku. Smícháme v rendlíku kakaové máslo, cukr, med, vodu a sůl. Prohříváme, až se vše spojí a rozpustí, a pak 5 minut provaříme. Přimícháme vločky a poté jemně zamícháme mandle a kandované ovoce. Z teplé hmoty rovnou děláme na plech lžičkou malé hromádky dost daleko od sebe (cca 8 cm mezery), protože se roztečou do placiček. Hmota v rendlíku nesmí vystydnout, zcela by ztvrdla. Každou hromádku lehce uprostřed stlačíme. Pečeme při 170 st. asi 10 minut, pečlivě sledujeme, kdy se střed placiček začne barvit do béžova. Florentýnky se snadno spálí. Necháme vychladnout, pak sloupeme z papíru a spodní stranu potřeme čokoládou. Skladujeme v uzavřené krabici, florentýnky snadno zvlhnou a pak jsou lepkavé.