Linzer type molded cookies

Bread and Pastry Sweet Christmas and Feasts

Alergeny (šedě nepřítomné)

Walnuts Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Cow milk Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs

Do porcelánové mísy dáme kakaové máslo a v mikrovlnné troubě ho pomalu rozpustíme (nebo v kovové míse ve vodní lázni). Přilijeme olej a smícháme oba tuky. Ořechy ustrouháme na struhadle nebo umeleme mlýnkem. Nesekáme v sekáčku, těsto by pak bylo extrémně nesoudržné. Smícháme ořechy, cukr, sůl, všechny druhy mouky a škrob a přisypeme k tuku. Vypracujeme drobenku. Přilijeme tolik vody, aby se těsto stalo tvárným (cca 50 ml). Necháme 15 minut odležet. Těsto vodu částečně vsákne a pokud se opět drobí, přilijeme ještě trošku vody. Pracovní plochu poprášíme škrobem, rozválíme na tloušťku 3 - 4 mm a vykrajujeme. Pečeme při 165 t. asi 12 minut. Vychladlé spojujeme šípkovou marmeládou nebo rybízovým rosolem.