Avocado mayonnaise

Finger food Side-dishes and Sauces

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Mustard Peanuts Celery Chickpea Other nuts Cow milk Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Avokádo nakrájené na kousky vložíme do vysoké mixovací nádoby. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, hořčici a vodu. Naposled přilijeme olej. Tyčový mixér pustíme na nejvyšší otáčky, položíme na povrch ojeje a velmi pomalu spouštíme dolů až na dno nádoby. Posléze stále na nejvyšší otáčy mixujeme, až vznikne lesklá hladká emulze Pokud by se začal oddělovat olej, přidáme trochu vody a znovu promixujeme stejným postupem (může se to stát, avokáda nejsou všechna stejně velká), olej se opět spojí. Dále používáme stejně jako klasickou majonézu.