Russian meat pies

Finger food Meat Bread and Pastry

Alergeny (šedě nepřítomné)

Cow milk Gluten Eggs Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Walnuts

Vejce určené do těsta v hrnku vidličkou rozšleháme. Polovinu vlijeme do těsta, polovinu schováme na potření. Z přísad na těsto vypracujeme hladké těsto a necháme kynout. Maso na náplň velmi jemně umeleme, nejlepší je přemlít ho dvakrát. Vejce určené do náplně uvaříme natvrdo, oloupeme a usekáme. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme maso a osmahneme (syrové opékáme trochu déle). Osolíme, vydatně opepříme. Nakonec zamícháme nasekané vejce. Troubu předehřejeme na 200 st. Vykynuté těsto tence rozválíme, rozkrájíme na čtverce o straně cca 7 cm. Okraje lehce potřeme vajíčkem. Dáváme náplň, přehneme a přitiskneme dobře okraje. Skládáme na plech vystlaný pečicím papírem. Povrch potřeme vajíčkem. Pečeme asi 20 minut.