Spanish lentils

Legumes Vegetables, Eggs, Mushrooms

Alergeny (šedě nepřítomné)

Celery Carrot Peanuts Citrus Chickpea Mustard Other nuts Cow milk Gluten Lupine Almonds Sesame Soya Eggs Walnuts

Čočku alespoň hodinu předem namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, mrkev na kolečka, řapíkatý celer na jemné plátky. Česnek nasekáme. Na oleji rozškvaříme pokrájenou slaninu, osmahneme jemně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a nakrájenou šunku či chorizo. Posléze přidáme mrkev a celer. Přidáme papriku, osmaheme. Pokud plánujeme použít mouku, tak zaprášíme moukou a zasmahneme. Zalijeme rajským pyré, přidáme hřebíček (v sítku na koření, jinak se nedá potom vylovit), římský kmín a slitou čočku. Zalijeme vodou, přiklopíme a dusíme 40 minut. Po 40 minutách přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky. Dusíme dalších 30 minut, až je čočka zcela měkká. Může být potřeba dolít během dušení trochu vody. Ochutíme solí. Při podávání sypeme sekanou petrželí.