Bleached dandelion salad with orange and chervil

Flowers and Wild plants Salads

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Peanuts Celery Chickpea Mustard Other nuts Cow milk Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Pampelišky 2 týdny předem vybělíme - přiklopíme je něčím, aby k nim nemohlo světlo (šikovný je kbelík). Natrháme vybělené listy, omyjeme je a zbavíme vody v salátové odstředivce. Kerblík omyjeme, osušíme a nasekáme. Olej, ocet, med, kerblík, sůl a pepř rozmícháme na zálivku. pomeranč okrájíme tak, že s kůrou odkrojíme i vnější blánu měsíčků, takže vznikne "koule dužiny". Podélně ho překrojíme, vytrhneme střední bílý pruh a obě poloviny nakrájíme na plátky. Smícháme s pampeliškami a pokapeme zálivkou.