Nuremberg gingerbread Elisen Lebkuchen

Finger food Sweet Christmas and Feasts

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Other nuts Eggs Peanuts Celery Chickpea Mustard Cow milk Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Walnuts

Oranžát a citronát velice jemně nasekáme. hřebíček roztlučeme v moždíři. Vejce s cukrem vyšlehámedo pěny. Vešleháme všechno koření. Stěrkou vmícháme oranžát, citronát, strouhanou kůru, citronovou šťávu a mlené mandle či ořechy. Na plech pokrytý papírem buď rozložíme rýžový papír, nebo nedáváme nic (z pečicího apíru se dají perníčky po vychladnutí bez problémů sloupnout). Děláme malé hromádky průměru asi 3 cm (u lepkové varianty natíráme hmotu na oplatky). Plech necháme 3 hodiny odležet. Poté upečeme při 155 st. asi 25 minut. Vychladlé snadno odrolíme od přečnívajícího rýžového papíru. Vychladlé namáčíme do čokoládové polevy.


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.chefkoch.de/rezepte/156931069001353/Elisenlebkuchen.html