Chestnut biscuits with mandarin cover

Finger food Sweet Christmas and Feasts

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Cow milk Peanuts Celery Chickpea Mustard Other nuts Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Máslo předem necháme při pokojové teplotě změknout. Smícháme mouku, cukr, sůl a mouku a podle potřeby přidáme vodu. Vypracujeme hladké těsto. Dáme ho na hodinu odpočinout do chladničky. Poté rozválíme a vykrajujeme tvary, pečeme při 170 st. asi 6 minut. Z neošetřené nebo horkou vodou dobře omyté mandarinky skrojíme kůru bez bílé části. Nakrájíme ji na jemné proužky. Cukr s vodou svaříme, až se cukr rozpustí. Vsypeme kůru a vaříme 10 minut. Kůru scedíme a rozložíme na utěrku, aby oschla. proschlou omalíme v krupicovém cukru. Připravíme polevu - moučkový cukr prosijeme, smícháme s mandarinkovou šťávou a dřevěnou měchačkou utřeme do hladké polevy. Poléváme sušenky a sypeme proslazenou kůrou.


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.gietaravu.com/chataigne/recettes.htm