Gluten-free Cheesecake with fruits

Bread and Pastry Sweet

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Cow milk Eggs Peanuts Celery Chickpea Mustard Other nuts Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Walnuts

Máslo necháme předem změknout. Dortovou formu lehce vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem (vystřihneme kruh na dno a pruhy na boky, máslem se papír přilepí). Z mouky, soli, moučkového cukru a másla vypracujeme drobenku, do které vmícháme půlku rozšlehaného vejce. Pokud se těsto příliš drobí, můžeme opatrně přidat trošku studené vody. Rozválíme na silnější plát (bezlepkové se víc trhá) a velmi opatrně přeneseme do formy. Opravíme případné trhliny. V míse metličkou vymícháme tvaroh, smetany, škrob předem promíchaný s cukrem, citronovou kůru, mléko s rozmíchanou vyškrábnutou dření vanilkového lusku a vejce plus zbylou půlku vejce od těsta. Krém nalijeme na těsto do forny a pečeme při 170 st. asi 80 minut. Poté necháme 15 minut chladnout v pootevřené vypnuté troubě. Povrch vystydlého koláče pokryjeme ovocem a zalijeme dortovým želé, připraveným podle návodu na sáčku a obarveným šťávou z několika borůvek či malin, které rozmačkneme (stačí jich lžíce na obarvení celého želé).