Gluten-free Pumkin pie with Dates, Raisins and Cream

Bread and Pastry Sweet

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Chickpea Cow milk Eggs Peanuts Celery Mustard Other nuts Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Walnuts

Rozinky předem opereme a namočíme do rumu. Datle nakrájíme na kousky a přimícháme k rozinkám. Máslo necháme předem změknout. Koláčovou formu lehce vymažeme máslem . Z mouky, soli, moučkového cukru a másla vypracujeme drobenku, do které vmícháme půlku rozšlehaného vejce a vypracujeme těsto. Pokud se moc drobí, přidáme trošku studené vody. Rozválíme na silnější plát (bezlepkové se víc trhá) a velmi opatrně přeneseme do formy. Opravíme případné trhliny a dáme do lednice ztuhnout. Dýni buď přepůlíme a v troubě upečeme a pak z ní vyškrábeme měkkou dužinu, nebo dýni očistíme a dužinu rozdusíme na trošce vody (potom je potřeba ji opět odpařit, aby pyré nebylo vodnaté). Dužinu rozmixujeme na pyré a necháme vychladnout tak, aby nepálila na prst. Do dýňového pyré přidáme salko, sůl, koření, citronovou kůru a 1,5 vejce rozšlehaného vidličkou. Vše rozšleháme do hladkého krému, do kterého nakonec zamícháme datle a rozinky. Nalijeme na těsto a pečeme při 170 st. asi 60 minut. Po upečení necháme vychladnout. Tvaroh smícháme se smetanou, cukrem a citronovou šťávou a vyšleháme do hladkého krému. Navršíme na dýňovou náplň, uhladíme a necháme alespoň hodinu ztuhnout. Před podáváním poprášíme ozdobně skořicí.