Carrot cake - gluten free

Gifts Bread and Pastry Sweet

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Chickpea Almonds Eggs Peanuts Celery Mustard Other nuts Cow milk Gluten Lupine Carrot Sesame Soya Walnuts

Na dortovou formu 21 cm, nebo tři malé chlebíčkové (foto). Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme do mísy, přidáme oba cukry, sůl, koření, vodu a vejce. Rozmícháme a necháme 15 minut ustát, až se cukr rozpustí. Potom přidáme citronovou šťávu a sodu, olej, rozinky a mandle. Mouky zvlášť v jiné míse promícháme a potom ze zapracujeme do mrkvové směsi. Pečeme pi 165 st. asi 50 minut. Vychladlé polijeme citronovou polevou z moučkového cukru uteného s citronovou šťávou. Když poleva oschne, ozdobíme marcipánovými mrkvičkami.