Creamy Beans and Apple soup

Legumes Soups

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Cow milk Peanuts Celery Chickpea Mustard Other nuts Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Fazole den předem namočíme do studené vody. Potom slijeme a v čerstvé vodě uvaříme spolu se snítkami saturejky. Uvařené slijeme, ale vodu z vaření uschováme. Čtvrtinu fazolí schováme vcelku, zbytek propasírujeme (pasírování lze vynechat, pokud vám nevadí zbytky slupek po mixování). Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáma na kostičky nakrájená oloupaná jablka a opékáme, až začnou zlátnout. Zasypeme cukrem, necháme ho lehce zkaramelizovat. Přidáme pasírované fazole (nebo ty 3/4 celých) a přilijeme 700 ml vody z vaření fazolí. Provaříme do změknutí cibule a jablek. Rozmixujeme, dolijeme mlékem, krátce povaříme, okořeníme solí, pepřem, citronovou šťávou a trochou saturejky.