Roscón de Reyes

Bread and Pastry Sweet Christmas and Feasts

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Cow milk Gluten Eggs Peanuts Celery Chickpea Mustard Other nuts Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Walnuts

Máslo necháme předem zcela změknout. Smícháme mouku, cukr, sůl, sušené droždí, pomeranočovou kůru. Vlijeme vlahé mléko, vejce a polovinu bílku (druhou polovinu bílku odložíme), rum, vanilkový extrakt, vodu z pomerančových květů. Zamícháme a potom zapracujeme máslo a vyhněteme hladké těsto. Necháme vykynout. Plech pokryjeme pečicím papírem. DO středu plechu umístíme bochánek vykynutého těsta, uprostřed uděláme vařečkou díru a postupně krouživými pohyby otvor zvětšujeme, až vznikne tvar věnce. Do otvoru vložíme kovové kruhové tvořítko, aby se otvor pečením nezmenšil. Odložený bílek rozmícháme se lžičkou mléka a špetkou cukru a potřeme těsto. Ozdobíme kandovaným ovocem a granulovaným cukrem tak, aby to vypadalo jako drahokamy na královské koruně. Necháme znovu vykynout na plechu. potom pečeme 10 minut při 200 st. a dopékáme při 170 st. asi 15 minut. Upečené necháme vychladnout, vodorovně prokrojíme a naplníme ušlehanou, mírně oslazenou šlehačkou. Na středový otvor položíme papírovou korunu.




Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.spanish-food.org/desserts-roscon-de-reyes.html