Cheddar Potato soup

Soups

Alergeny (šedě nepřítomné)

Cow milk Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Přisypeme oškrabané brambory nakrájené na kostičky, opékáme, až začnou zlátnout. Zaprášíme paprikou, necháme ji rozpustit v tuku a zalijeme vývarem. Vaříme, až brambory zcela změknou. Čedar jemně nastrouháme a rozmícháme ho ve smetaně. Když jsou brambory uvařené, šťouchadlem je rozšťoucháme tak, aby v polévce zůstaly drobné kousky. Za stálého míchání vlijeme smetanu s čedarem a mícháme, dokud se sýr zcela nerozpustí, asi 3 minuty. DOchutíme muškátovým oříškem, pepřem, ev. solí a chilli.