Potato gnocchi with Ground-ivy pesto

Flowers and Wild plants Vegetables, Eggs, Mushrooms

Alergeny (šedě nepřítomné)

Cow milk Gluten Almonds Eggs Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Lupine Carrot Sesame Soya Walnuts

(2 porce) Brambory ve slupce buď uvaříme, nebo upečeme v troubě při 150 st. na plechu posypaném solí. Parmazán nastrouháme. Hotové brambory prolisujeme lisem na brambory (nebo jemně nastrouháme), smícháme s parmazánem, trochou soli, žloutkem a moukou. Vypracujeme hladké těsto, ale moc ho nehněteme, aby nebylo tuhé (vysvětlení v kuchařce v rp. 188). Rozválíme na pomoučeném prkénku do válečku, nakrájíme na kousky. Každý kousek vytvarujeme do kuličky (nebo raději do rotačního elipsoidu) a vidličkou mírně smáčkneme. Vsypeme do vroucí osolené vody, počkáme, až vyplavou na hladinu, a vaříme ještě 3 minuty. Hotové promícháme s pestem a servírujeme.