Egg with chervil and dandelions

Finger food Flowers and Wild plants

Alergeny (šedě nepřítomné)

Cow milk Eggs Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Walnuts

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Oloupeme, podélně rozpůlíme a žloutky přendáme do misky. Rozmačkáme je vidličkou, přidáme creme fraiche a hladce rozmícháme. Kerblík nasekáme, z pampeliškových květů otrháme okvětní lístky. zamícháme do směsi, podle chuti osolíme a opepříme. Naplníme do bílkových mističek a podáváme s tmavým chlebem. Kerblík třebule (Anthriscus cerefolium) je bylina z čeledi miříkovitých. Dříve se v Čechách používal v kuchyni zejména pod názvem třebule. Nejchutnější jsou mladé jarní lístky. Pozor na přímý sběr v přírodě - poměrně podobné listy má prudce jedovatý bolehlav plamatý a i další jedovaté miříkovité rostliny, jako krabilice mámivá a tetlucha kozí pysk. Kerblík se dá snadno vysít na zahrádku (je to stínomilka) a je to tak bezpečnější.