Maibowle

Flowers and Wild plants Drinks

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Peanuts Celery Chickpea Mustard Other nuts Cow milk Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Mařinku necháme den předem zaschnout a namočíme ji do vína tak, jak je popsáno v receptu Dort "rozbité sklo" (broken glass) s mařinkovým želé. Necháme takto marinovat ideálně přes noc v chladu. Druhý den nakrájíme citron na plátky, vyndáme případné pecky a přidáme citron do vína. Mařinku vylovíme a dolijeme bowli vychlazeným šumivým vínem. Můžeme do ní přidat i pokrájené jahody. Májovou bowli lze připravit i v nealko verzi - pak pro louhování mařinky použijeme jablkový mošt se lžící calvadosu nebo jiného alkoholu a místo šumivým vínem dolijemem posléze sodovkou.