White chocolate Sacher cake with Lilac jelly

Flowers and Wild plants Sweet

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Cow milk Gluten Eggs Peanuts Celery Chickpea Mustard Other nuts Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Walnuts

Máslo necháme předem při pokojové teplotě změknout. Čokoládu rozpustíme. Mouku prosijeme. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 st. Z bílků a špetky soli ušleháme měkký sníh, do kterého začneme postupně zašlehávat krupicový cukr a šleháme, až se cukr rozpustí a sníh je pevný a lesklý. Měkké máslo rozetřeme s čokoládou, moučkouvým cukrem a žloutky do hladkého krému. Stěrkou do krému lehce vmícháme (spíš zasekáme) sníh a mouku. Těsto nandáme do formy, povrch uhladíme a dáme péci. Po 20 minutách ztlumíme troubu na 160 st. a pečeme ještě 40 minut. Hotový dort necháme 10 minut prochladnout, sundáme formu a necháme zcela zchladnout. Vychladlý dort vodorovně překrojíme a promažeme třetinou šeříkového želé. Slepíme k sobě a zbytkem želé potřeme celý povrch dortu. Necháme želé 15 minut vsáknout a potom polijeme dort rozpuštěnou čokoládou. Zdobíme šeříkem.