Flower roll

Flowers and Wild plants Sweet

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Cow milk Gluten Eggs Peanuts Celery Chickpea Mustard Other nuts Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Walnuts

Máslo rozpustíme. Mouku prosijeme. Květy, pokud nejsou čisté ze zahrádky, omyjeme a osušíme. Na plech kápneme trochu másla a položíme pečicí papír (papír se tím přilepí). Papír potřeme máslem a naskládáme květy - máslem se trochu přilepí a nebudou potom pod těstem ujíždět. Troubu předehřejeme na 160 st. Z bílků a špetky soli ušleháme měkký sníh, do kterého začneme postupně zašlehávat krupicový cukr a šleháme, až se cukr rozpustí a sníh je pevný a lesklý. Po jednoom zašleháme šloutky a pak zbytek rozpuštěného másla. Stěrkou vmícháme mouku a těsto opatrně naneseme na plech, abychom květy moc neposunuli. Dáme péci zhruba na 15 minut. Upečené i s papírem srolujeme a necháme vychladnout. na náplň rozmícháme tvaroh s cukrem a citronem. Sloupneme papír, roládu namažeme nejprve marmeládou a potom tvarohovou náplní. Stočíme.