Rhubarb and Strawberry tart

Bread and Pastry Sweet

Alergeny (šedě nepřítomné)

Cow milk Gluten Eggs Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Walnuts

Inspirován Mary Berryovou. Vypracujeme těsto tak, jak je popsáno v kuchařce v rp. 51. Dáme do chladu odpočinout. Rebarboru umyjeme a oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Jahody omyjeme a odstopkujeme. Nakrájíme na čtvrtiny. Ovoce promícháme s moukou a cukrem. Troubu předehřejeme na 190 st. Třetinu těsta oddělíme. Dvě třetiny těsta rozválíme do kruhu a vyložíme jím koláčovou formu. Nasypeme ovocnou směs a poklademe ji kousky másla. Zbylou třetinu těsta rozválíme a rádýlkem nakrájíme proužky. Na koláč naskládáme mřížku. Dáme péci, po 10 minutách ztlumíme na 170 st. Celkem pečeme cca 40 minut.