Daylilly buds tempura with Strawberry-Mango sauce

Finger food Japan Flowers and Wild plants

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Gluten Soya Peanuts Celery Chickpea Mustard Other nuts Cow milk Lupine Almonds Carrot Sesame Eggs Walnuts

Začneme omáčkou. Jahody omyjeme a odstopkujeme. Mango rozpůlíme, seřízneme pecku, dužinu nařízneme, slupku vyboulíme dovnitř a dužinu z ní seřízneme. Jahody i mango nakrájíme na velmi drobné kostičky. Jarní cibulku na jemná kolečka. Smícháme s ostatními přísadami do omáčky a necháme v chladu 15 minut uležet. Denivková poupata, pokud nejsou z vlastní zahrádky, omyjeme a dobře osušíme. Smícháme obě mouky, prášek do pečiva a sůl. Přiléváme vodu a rozmícháme na těstíčko, které by mělo mít hustotou asi jako palačinkové. V malém rendlíku rozpálíme vysokou vrstvu oleje. Poupata namáčíme do těstíčka a zprudka smažíme. Dáme odkapat na papírovou utěrku. Smažená poupata servírujeme s omáčkou. Denivky se konzumují hojně v Asii, především v Číně a Japonsku. Podrobnější informace o denivkách a jejich kuchyňském využití najdete v kuchařce u rp. 80.


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://wendyinkk.blogspot.cz/2012/12/fried-day-lily-buds-mff-pahang-7.html