Crispy cake with plum jam and marzipan

Bread and Pastry Sweet

Alergeny (šedě nepřítomné)

Chickpea Almonds Eggs Peanuts Celery Citrus Mustard Other nuts Cow milk Gluten Lupine Carrot Sesame Soya Walnuts

Tuk necháme při pokojové teplotě zcela změknout. Utřeme ho s cukrem, pak zatřeme žloutky a sůl. nakonec zapracujeme všechny mouky. Na plech pokrytý pečicím papírem roztlačíme těsto do oválu silného 5 mm s lehce zvýšenými kraji (nebo použijeme koláčovou formu, je ale potřeba vyložit ji papírem, jinak se koláč při vyndavání bude strašně drobit). Potřeme povidly. marcipán vyválíme do ozdobných tvarů (zde válečky a kuličky) a naskládáme je na povidla. Z bílků se špetkou soli začneme šlehat sníh, v polovině šlehání přidáme cukr a šleháme, až se rozpustí a sníh je tuhý. Sníh ozdobně nastříkáme na koláč. Pečeme při 160 st. 15 minut, pak ztlumíme na 140 st. a dopečeme (aby se nepálil sníh).