Falafel

Legumes Vegetables, Eggs, Mushrooms

Alergeny (šedě nepřítomné)

Chickpea Peanuts Celery Citrus Mustard Other nuts Cow milk Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Cizrnu den předem namočíme do studené vody. V den přípravy namočenou cizrnu slijeme, smícháme s cibulí, česnekem, opranou petrželí nebo koriandrem, římským kmínem, pískavicí, lžící olivového oleje a solí. Vše jemně semeleme nebo rozmixujeme. Hmotu necháme hodinu odležet v chladničce, odležením ztuhne. Z hmoty tvarujeme kuličky velikosti ořechu, rukama je spíš stlačíme, nekoulíme. Usmažíme na středním plameni (já smažím na 6–7 stupeň z 9), ne úplně zprudka, aby cizrna uprostřed nebyla syrová. Podáváme s hommosem nebo očesnekovaným jogurtem, čerstvou nebo kvašenou zeleninou, pita chlebem.