Advent calendar with homemade fruit candies

Gifts Sweet

Alergeny (šedě nepřítomné)

Cow milk Almonds Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Gluten Lupine Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Rozehřejeme čokoládu. Sušené ovoce namáčíme do čokolády, podle fantazie zdobíme mandlemi a ořechy. Na adventní kalendář nastříháme čtverce o straně 15 - 20 cm z dekorační organzy (lze použít i jinou látku, ale některé se na okrajích pářou a vyžadují obšití). Barvou na textil na ně napíšeme čísla od 1 do 24 (při psaní podkládáme papírovou utěrkou, aby barva neprosákla na podklad). Necháme zaschnout. Natříháme si 25 kusů zlaté šňůrky. Do organzy vždy zabalíme ovocný bonbon, svážeme do tvaru měšce a utáhneme. Hotové balíčky přivazujeme mašličkou na nosnou zlatou šňůrku. Hotový adventní kalendář můžeme poté pověsit na zeď, nebo namotat jako "řetěz" na větve ve váze apod.