Roasted chicken and wild leaves salad

Flowers and Wild plants Salads

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Mustard Cow milk Peanuts Celery Chickpea Other nuts Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

(2 porce) Všechny listy opereme a zbavíme dobře vody (nejlíp v salátové odstředivce). Z výpeku, hořčice, citronu a creme fraiche umícháme zálivku. podle chuti osolíme. Ředkvičky umyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky. Na talíře rozložíme listy česáčku. Na ně nasypeme směs ředkviček s lístky planých bylinek. Navrch naskládáme plátky kuřete a přelijeme zálivkou. Pampeliška, buk i sedmikrásky jsou známé rostliny a netřeba je představovat. Česnáček lékařský (Alliaria petiolata) patří do čeledi brukvovitých. Voní příjemně po česneku, ale chuť je lehce nahořklá, takže lístků nedáváme mnoho. Řebříček obecný (Achillea millefolium) je z čeledi hvězdnicovitých. Chutná trochu ostře, chuťově je podobný sedmikrásce. obsahuje glykosidy, které mohou mít mírně toxické účinky při předávkování, proto ho používáme uměřeně (max. 2 lžíce lístků na osobu).