Pistachio marzipan bonbons

Gifts Sweet

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Other nuts Almonds Peanuts Celery Chickpea Mustard Cow milk Gluten Lupine Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Nevyloupané pistácie vyloupeme.Cca 20 jich podélně rozloupneme (de to snadno zapíchnutím špičky nože do štěrbiny pistáciového oříšku) a odložíme. Zbylé velmi jemně umeleme nebo rozsekáme mixérem. Zvlhčíme je likérem a zapracujeme do mandlového marcipánu tak, aby vznikla homogenní hmota. Pokud je příliš suchá a praská, přidáme ještě trochu Grand Marnier. Rozdělíme na 15 - 20 kousků podle toho, jak velké bonbony chceme. vytvarujeme kuličky, do každé vmáčkneme půlku pistácie lomnou stranou nahoru (ta je totiž hezky zelená, narozdíl od povrchu oříšku). Vkládáme do papírových košíčků.