Banana soup with banana chips

Soups

Alergeny (šedě nepřítomné)

Celery Citrus Carrot Peanuts Chickpea Mustard Other nuts Cow milk Gluten Lupine Almonds Sesame Soya Eggs Walnuts

Banány oloupeme. Jejich silné středové části nakrájíme na tenké plátky (celkem asi třetinu banánů). Zbytek banánů nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme, cibuli a česnek oloupeme. Mrkev, celer a cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek a chilli papričku (množství možno snížit či zvýšit) jemně nasekáme. Koriandr omyjeme, osušíme a hrubě nasekáme. Vývar ohřejeme. V polévkovém hrnci rozpálíme olej a prudce osmahneme česnek s chilli. Nasypeme cibuli, mrkev a celer a opečeme do mírného zezlátnutí, dáváme pozor, aby se nezačal pálit česnek. Přidáme banány, koření a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí. Mezitím si do menšího rendlíku nalijeme vysokou vrstvu oleje, rozpálíme a fritujeme banánové plátky (je možné použít i fritovací hrnec). Plátky smažíme, až zežloutnou a okraje jim začnou lehce zlátnout. Odkládáme na papírovou utěrku a necháme odstá přebytečný olej. Z polévky vyjmeme bobkový list. Potom rozmixujeme, ale ne úplně do hladka, drobná strukturovanost je žádoucí. Dochutíme solí a limetkovou šťávou. Při podávání bohatě posypeme koriandrem a obložíme banánovými chipsy.


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.ingridhoffmann.com/node/209