Asparagus quiche with Ground-ivy

Flowers and Wild plants Bread and Pastry Vegetables, Eggs, Mushrooms

Alergeny (šedě nepřítomné)

Cow milk Gluten Eggs Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Walnuts

(6 - 8 porcí; forma o průměru 24 cm) Těsto připravíme, jak je popsáno v kuchařce v rp. 51. Chřest očistíme, jak je popsáno v kuchařce v rp. 17. Popencové lístky opereme a nasekáme. Na náplň rozšleháme vejce, smetanu, popenec, sůl a pepř. Rozváleným těstem vyložíme formu, dno propícháme vidlličkou, naskládáme chřest a zalijeme náplní. Pečeme při 170 st. cca hodinu, až zezlátnou okraje těsta. Místo velké koláčové formy můžeme použít 5 dvanácticentimetrových tartaletkových formiček nebo cca 50 malých formiček.