Flower macarons - lavender macarons with orange cream, citron macarons with rose petals cream

Gifts Flowers and Wild plants Sweet

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Cow milk Almonds Eggs Peanuts Celery Chickpea Mustard Other nuts Gluten Lupine Carrot Sesame Soya Walnuts

Bílky předem necháme při pokojové teplotě zteplat. Máslo na krém necháme změknout. Na tři plechy kápenme kapku oleje a vyložíme je pečicím papírem. Do šlehací mísy dáme bílky, špetku soli, lžičku citronové šťávy a krupicový cukr. Šleháme do hladkého lesklého sněhu, který ale nesmí být úplně tuhý )nedá se trhat v pevných kusech, spíš pořád maličko stéká - ostrá špička po chvíli ztratí tvar). Zvlášť smícháme mandlovou mouku s moučkovým cukrem. Stěrkou zamícháme směs do sněhu. Rozdělíme na dva díly. Do jedné poloviny nastrouháme citronovou kůru a přidáme lžíci citronové šťávy. Vmícháme žluté barvivo. Do druhé části vmícháme levandulové kvítky a fialové barvivo. Naplníme jednu směs do cukrářského sáčku a na plech stříkáme kolečka průměru cca 3 cm. Měla by se sam pomalu roztéci na cca 4-5 cm. Na plechu necháme makronky 15 minut zaschnout a pak je pečeme 15 minut. Zchladlé sloupneme z plechu. Na pomerančový krém smícháme moučkový cukr s pomerančovou šťávou a kůrou a s oranžovým barvivem. Dobře rozetřeme a trochu napěníme, pak vařečkou vetřeme měkké máslo. Na růžový krém dáme do mixéru máslo a růžovou marmeládu a mixérem spojíme v hladký krém (není ho třeba barvit, je dost barevný sám o sobě). Levandulové makronky slepíme pomerančovým krémem, citronové makronky růžovým krémem.