Austrian potato and butter cream spread Erdäpfelkas - Kartoffelkäse - Kartoffelnaufstrich

Finger food Spreads

Alergeny (šedě nepřítomné)

Mustard Cow milk Peanuts Celery Citrus Chickpea Other nuts Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Brambory předem uvaříme ve slupce. Dají se použít i zbylé vařené brambory třeba od oběda. Brambory jemně prolisujeme, nebo nastrouháme. Smícháme se smetanou, hořčicí a medem na hladkou pastu. Cibuli nakrájíme na velmi drobné kostičky. Vmícháme ji do pomazánky společně s nakrájenou pažitkou a koprem. Ochutíme solí a pepřem. Podáváme vychlazené, namazané nejlépe na tmavém žitném chlebu. Je to jemná a lehká pomazánka. Hořčice sareptská (Brasicca juncea) je odrůdou hořčice, která má vyšší obsah silic, je pikantnější než u nás převážně používaná hořčice bílá. Je základem hořčic Sarepta, ale také se používá (zejména její tmavší varianta) jako jedna ze součástí do některých hrubozrnných hořčic, např. do kremžské. Pochází z Asie a je tím pádem také základem orientálních hořčic.