Alpine cheese spread Obazda - Obatzda - Obatzter

Finger food Spreads

Alergeny (šedě nepřítomné)

Cow milk Gluten Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Máslo předem necháme změknout. Cibuli nakrájíme na velmi drobné kostičky. Camembert rozmačkáme vidličkou. rozmělníme ho s čerstvým sýrem a máslem, podle potřeby doředíme pivem (množství se liší podle zralosti camembertu, u málo zralého může být piva potřeba i víc, ale je potřeba to nepřehnat, aby obazda nebyla hořká). Vmícháme nakrájenou cibuli a pažitku, papriku, pepř a případně trochu dosolíme. Při podávání sypeme paprikou a pažitkou, podáváme nejlépe s preclíky a ředkvičkami.

Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.expli.de/anleitung/obazder-rezept-bayrischen-obazda-selber-machen-2293/