Baked quenelles of cooked rabbit meat in tomato sauce

Meat

Alergeny (šedě nepřítomné)

Cow milk Gluten Eggs Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Walnuts

Je to vhodné využití vařeného masa z vývaru, místo králičího lze použít i drůbeží maso. Máslo necháme předem dobře změknout. Parmazán nastrouháme. Uvaříme rajčatovou omáčku podle vlastních preferencí, já mám takovéto menší porce rajčatové omáčky zmrazené, takže pak stačí vytáhnout a rozmrazit. Vařené králičí maso obereme od skeletu. Velmi jemně ho umeleme, popř. rozmixujeme. Smícháme s vajíčkem, krupicí, máslem, mlékem, solí, pepřem a přistrouháme muškát. Necháme 15 minut odstát, aby krupice nasákla tekutinu. Pekáček vymažeme máslem, troubu předehřejeme na 190 st. Masovou hmotu dohustíme strouhankou tak, aby se dala tvarovat. Navlhčenýma rukama formujeme šišky o průměru cca 4 cm a délce 8 cm. Skládáme je do vymazaného pekáčku. Hotové šišky dáme na 15 minut předpéci, aby se zpevnily a omáčka je nerozpustila. Potom zalijeme omáčkou. Pečeme 20 minut. Posypeme parmazánem a dáme ještě na 10 minut péci. Na talíři sypeme čerstvou bazalkou, jíme s bagetou. Popř. lze jako přílohu podávat i těstoviny.