Cold pork slices in herbs

Finger food Meat

Alergeny (šedě nepřítomné)

Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Cow milk Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Den předem ořech odblaníme a ze všech stran posolíme, sůl vetřeme do masa. Necháme takto v chladničce odležet. Druhý den dáme do pekáčku včetně tekutiny, kterou maso pustilo. Podlijeme vývarem, přiklopíme a zvolna při 150 st. pečeme zcela do změknutí (asi 2 hodiny). Bylinky opereme, osušíme a jemně nasekáme. Smícháme je s 1/4 lžičky soli (pokud je maso určeno malým dětem, sůl do bylinek můžeme vynechat). Upečené teplé maso obalíme ze všech stran v bylinkách se solí a dáme do keramické nádbky takového tvaru, aby kolem masa bylo minimum místa (může posloužit i hrnek, ale potom se to z něj špatn vyndavá, oválná hluboká miska bývá šikovnější). Zalijeme výpekem a dáme vychladit alespoň půl dne. Před podáváním krájíme na velice tenké plátky a používáme k obložení sendvičů stejně, jako třeba šunku. Uchováme v lednici max. 2 dny.