Salmon and Borage salad with Melba toast

Flowers and Wild plants Fish and Seafood Salads

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Gluten Peanuts Celery Chickpea Mustard Other nuts Cow milk Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Toastovému chlebu odkrojíme kůrku (využití zbylých kůrek viz. kuchařka). Krátce ho opečeme, aby zůstal světlý, ale zpevnil se. Pak ho vodorovně rozkrojíme, takže vzniknou velice tenké plátky. Opečeme je po obou stranách do zlatova a překrojíme na trojúhelníky. Kopr a brutnák omyjeme, osušíme. Kopr a brutnákové lístky nasekáme. Smícháme s citronovou šťávou, olejem a solí a vymícháme zálivku. Salát opereme a osušíme. Listy rozložíme na talíře. Okurku omyjeme a škrabkou naplátkujeme. Lososa natrháme na kousky. vše naskládáme na talíře a pokapeme zálivkou. Přidáme toasty. Zdobíme brutnákovými květy. Podrobnosti o kuchyňském využití brutnáku (+ další recepty) najdete v kuchařce. Chutná trochu po okurkách a trochu po ústřicích, takže se k okurce a rybě dobře hodí. Toasty Melba byly pojmenovány na počest australské operní pěvkyně Nellie Melba, která kvůli dietě jedla toasty jen poloviční tloušťky, které pro ni vymyslel A.Escoffier.