Basic gluten-free cookies

Bread and Pastry Sweet

Alergeny (šedě nepřítomné)

Cow milk Eggs Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Gluten Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Walnuts

Toto je základní těsto, do kterého můžeme přidat různé ochucující přísady, např.: kakao, kokos, rozinky, sekanou čokoládu, madle, ořechy, pistácie, sušené brusinky, kvítky levandule, kandované ovoce.... Máslo necháme předem hodně změknout. Smícháme všechny mouky s cukrem, solí a sodou. Přidáme máslo a vypracujeme hmotu konzistence drobenky. Vejce vidličkou rozšleháme a vlijeme do těsta, hladce vypracujeme. Na plech pokrytý pečicím papírem tvarujeme malé kuličky průměru cca 3 cm. Vidličkou je mírně stlačíme. Potřeme vajíčkem (potření pomůže tomu, že se sušenky zpevní a tolik se pak nedrobí). Pečeme při 160 st. cca 15 minut, až sušenky zespoda zezlátnou.