Creamy vegetable soup with parmesan-young goat dumplings

Meat Soups

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrus Other nuts Cow milk Gluten Carrot Eggs Peanuts Celery Chickpea Mustard Lupine Almonds Sesame Soya Walnuts

Kůzlečí dáme do menšího hrnce, přidáme bobkový list, zalijeme vodou těsně do ponoření a zvolna vaříme 45 minut. Zatím očistíme zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Přisypeme ke kůzlečímu. Vaříme dále, až kůzlečí i zelenina zcela změknou (cca 30 minut) Vařené maso a vavřínový list vyjmeme. Polévku hladce rozmixujeme, vlijeme smetanu, provaříme, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. uchováme v teple, než budou hotové knedlíčky. Obereme maso od kostí. Parmazán nastrouháme. Housku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme vejce, sůl, pepř, tymián a strouhneme muškát. Rozmixujeme na těstovitou konzistenci. Podle potřeby dohustíme strouhankou. Vlhkýma rukama tvarujeme knedlíčky průměru 2 cm a zavaříme je do osolené vody. Vaříme 8 minut. Polévku servírujeme s knedlíčky, pažitkou a pokapanou dýňovým olejem.