Fig tart with goat cheese and prosciutto

Finger food Flowers and Wild plants Bread and Pastry

Alergeny (šedě nepřítomné)

Cow milk Gluten Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Listové těsto připravíme předem - já ho dělám vždy více najednou a rozdělím na baličky do mrazáku; zmrzlé těsto je třeba den předem přendat do lednice. Troubu předehřejeme na 200 st. Koláčovou formu vypláchneme studenou vodou. Listové těsto rozválíme a vyložíme jím formu. Dno propícháme vidličkou. Dáme do trouby předpéci na 10 minut. pak vyndáme a necháme trochu vychladnout; pokud se dno hodně vyboulilo, vidličkou bubliny propíchneme a trochu smáčkneme. Kozí sýr nakrájíme na plátky. Fíky omyjeme a osušíme. Podle velikosti je rozkrojíme buď na poloviny, nebo na čtvrtiny. na předpečený korpus rozetřeme vrstvu smetany nebo kozího jogurtu. Poprášíme tenkou vrstvou hladké mouky. pak střídavě skládáme plátky sýra a měsíčky fíků. Pokapeme medem. Vložíme do trouby a pečeme do zezlátnutí asi 15 - 20 minut. 2 minuty před koncem na koláč naskládáme růžičky sušené šunky a jen velmi krátce přepečeme, aby měla křupavé kraje, ale nebyla upražená. Hotový koláč posypeme lístky rokety a podáváme. Vhodnou přílohou je listový salát. Roketa setá (Eruca sativa) pochází ze Středomoří, v Čechách roste volně v přírodě jako zplanělý neofyt. Běžně se pěstuje jako zelenina.



Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.hachette-vins.com/mets-vins/vin-recette/entrees/tarte-au-fromage-de-chevre-et-aux-figues-203.html