Young leaves salad with French yeast

Flowers and Wild plants Salads

Alergeny (šedě nepřítomné)

Mustard Gluten Peanuts Celery Citrus Chickpea Other nuts Cow milk Lupine Almonds Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Všechny listy omyjeme a zbavíme vody v salátové odstředivce, nebo necháme dobře okapat. Natrháme na kousky. Smícháme hořčici, ocet a lžičku lahůdkového droždí na kaši. Pak pomalu přiléváme olej a stále mícháme, aby zálivka získala homogenní medovitou konzistenci. Listy promícháme se zálivkou a rozdělíme na talíře. před podáváním posypeme lahůdkovým droždím. Informace o šruše u ryzcového salátu. Na druhé fotografii je porovnání zahradní (vlevo) a plané šruchy. také je tam vidět rozdíl mezi listy šlechtěné zeleninové pampelišky kultivaru Lyonel (vlevo) a plané pampelišky. Zeleninová pampeliška má listy křehčí, méně hořké a dají se sklízet celoročně. Lahůdkové droždí se vyrábí z pivních kvasnic, má formu vloček. V ČR se dá koupit od firmy Country life, toto lahůdkové droždí je navíc přislazené sladovým výtažkem. Slouží k ochucování pokrmů. Má chuť bohatou na umami, připomíná Marmite a Aussiemite.