Okonomiyaki - Japanese "pizza"

Japan Bread and Pastry Vegetables, Eggs, Mushrooms

Alergeny (šedě nepřítomné)

Gluten Soya Eggs Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Other nuts Cow milk Lupine Almonds Carrot Sesame Walnuts

Zelí nakrájíme na jemné kostičky. Můžeme ho také nastrouhat. Jarní cibulku jemně nakrájíme. Zázvor nasekáme. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme vodu, vejce, mirin, saké a rozmícháme. Zamícháme nakrájené světlé části zelí, světlé části cibulky, zázvor a trošku osolíme. Můžeme přidat další ingredience dle chuti (viz. seznam surovin). Rozpálíme olej na pánvi, do středu pánve naneseme čtvrtinu těsta a vytvarujeme do silnější placky. Povrch poklademe plátky šunky, masa či slaniny. Ztlumíme a smažíme nepříliš rychle. Poté otočíme a smažíme po druhé straně (tím se opeče i případné maso). Když je placka propečená, překlopíme ji na talíř. Potřeme omáčkou Okonomiyaki, posypeme zelenou částí cibulky a případně zelí. Pocákáme majonézou a podle chuti můžeme ještě posypat bonito vločkami a řasou. Totéž provedeme s dalšími třemi částmi těsta. Pokud máme hodně velkou pánev, dá se udělat velká placka z celé dávky těsta najednou. Okonomiyaki znamená v překladu zhruba "usmažené vše, co mám rád" - takže není třeba se omezovat v přidávání zajímavých ingrediencí do těsta:)


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.aziatische-ingredienten.nl/okonomiyaki-japanse-pannenkoek-recept/