Chocolate cake with Raspberries

Sweet

Alergeny (šedě nepřítomné)

Other nuts Almonds Peanuts Celery Citrus Chickpea Mustard Cow milk Gluten Lupine Carrot Sesame Soya Eggs Walnuts

Přídavek květáku do korpusu byl inspirován kdesi na tomto blogu. Květák předvaříme v osolené vodě 8 - 10 minut. Pak zalijeme studenou vodou a vychladíme. Troubu předehřejeme na 170 st. Formu vyložíme pečicím papírem. Mandle nasekáme v sekacím nástavci robota na drobno. V míse je smícháme s moukou, kakaem, sodou a krupicovým cukrem. Do sekací nádoby dáme datle a usekáme na drobno. Přidáme muscovado cukr a dále sekáme. Přidáme květák a rozmixujeme sekáčkem na pastu. Pak přidáme kokosový olej a vodu a domixujeme do hladka. "mokrou" směs nalijeme do mísy se "suchou" směsí, krátce promícháme a vlijeme do formy (pokud by to bylo moc husté, přidáme trochu vody). Pečeme cca 45 minut, kontrolujeme vpichem špejle. Hotový korpus necháme vychladnout. Na krém rozpustíme čokoládu, vmícháme kokosový olej a cukr. Do směsi přidáme dužinu avokáda a mixérem mixujeme tak dlouho, až se cukr rozpustí a vše se spojí v hladký krém. Korpus prokrojíme, pomažeme džemem a krémem. Povch dortu ozdobíme krémem, malinami a mátou.



Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.gluten-free-vegan-girl.com/