Telecí medailonky na buku a víně s jáhlami

Květiny a plané rostliny Maso

Alergeny (šedě nepřítomné)

Kravské mléko Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Bukové listy omyjeme a necháme oschnout. Maso osolíme a okořeníme lehce skořicí. Každý medailonek zabalíme do bukových listů a skládáme vedle sebe do menšího pekáčku. Navrch položíme kousek másla. Podlijeme vínem a dáme péci přiklopené na 180 st. zhruba na 45 min. podle potřeby kdyžtak přilijeme vývar. zatím připravíme přílohu. Jáhly třikrát propláchneme vroucí vodou. Pak dáme do kastrolu, Zalijeme horkou vodou a vaříme cca 20 minut do změknutí. Pokud se voda vyvaří, trochu jí přilijeme. Do vařených jáhel vmícháme máslo, med, utřený česnek a podle chuti osolíme. Na bukových listech se s oblibou peklo maso v době Rudolfa II.