Vepřový špíz s jablky, hořčicí a zázvorem

Maso

Alergeny (šedě nepřítomné)

Citrusy Hořčice Kravské mléko Arašídy Celer Cizrna Jiné ořechy Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Recept je inspirován knihou 1000 klasických receptů z celého světa. Špejle namočíme do studené vody. Smícháme olej, nasrtouhaný nebo sušený zázvor, hořčici a citronovou šťávu. Do této marinády nasypeme krkovici nakrájenou na malé plátky a neloupaná vykrájená jablka na osminky.V marinádě je společně promícháme a pak na špejle střídavě napichujeme maso a jablka. Pečeme při 190 st. do změknutí přibližně 45 minut. Můžeme je připravit také na grilu. Zatím smícháme suroviny na dresink. Hotové špízy pokapeme dresinkem a podáváme s chlebem.