Nocciolata - lískooříškový krém

Pomazánky Sladké

Alergeny (šedě nepřítomné)

Jiné ořechy Kravské mléko Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Lepek Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vejce Vlašské ořechy

Předehřejme troubu na 200 st. Vylouskané lískové oříšky nasypeme do pekáčku a dáme do trouby cca na 10 minut. pak je vyndáme, nasypeme do utěrky a horké promneme - tím se z nich sloupe hnědá slupka. Rozdrtíme je co nejjemněji, čím jemnější, tím bude výsledný krém lepší. Přilijeme k nim mléko a ještě s mlékem promixujeme do hladka. Vmícháme špetku soli a cukr (pokud místo hořké čokolády použijeme mléčnou, tak cukr vynecháme). Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Smícháme s lískooříškovou pastou a dřevěnou vařečkou vymícháváme asi 5 minut do hladkého krému. Nakonec do něj zamícháme olej - krém se stane lesklým a hladkým. Můžeme mazat na pečivo, palačinky, používat do krémů a zmrzlin...


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://www.piacerediconoscerti.it/2011/03/non-compro-piu-confezionato-crema-di-nocciole/