Kasnocken - Kasnockn - rakouské sýrové nočky

Zelenina, vejce, houby

Alergeny (šedě nepřítomné)

Kravské mléko Lepek Vejce Arašídy Celer Citrusy Cizrna Hořčice Jiné ořechy Lupina/vlčí bob Mandle Mrkev Sezam Sója Vlašské ořechy

Z uvedených přísad (po mouku) umícháme těsto - jen zamícháme, aby se spojilo, nijak intenzivně nepropracováváme. Do vroucí osolené vody zavaříme nočky přes cedník na halušky nebo špecle. Když vyplavou na hladinu, vaříme ještě 3 minuty. hotové dobře scedíme a necháme důkladně okapat. Takto můžeme připravit předem aklidně nechat vychladnout. Při konečné přípravě na třetině másla opečeme do zlatova 100 g cibule nakrájené na kolečka. Na zbývajícím másle na železné pánvi zesklovatíme zbývající cibuli nakrájenou na velmi jemné kostičky. Přidáme nočky a opékáme je 3 minuty. Vmícháme sýr pokrájený na malé kostičky a za stálého míchání opékáme, až se začnou tvořit zlatavé opečené plošky. Hotový pokrm se obvykle podává přímo v pánvičce, v níž se dělal. Pokud (jako já) nemáte servírovací pánvičky pro všechny strávníky, lze přendat kasnocken na předehřáté talíře. Posypeme opečenou cibulí a pokrájenou pažitkou.


Jako zdroj posloužil(y) zde uvedené odkazy.

http://magazin.salzburgerland.com/essen-trinken/rezepttipp-pinzgauer-kasnockn/